Geen burn-out voor de bedrijfseigenaar

Door: Jaap Adamse van Meneer Regezma BV.

­Geen burn-out voor de bedrijfseigenaar

Stel, je bent eigenaar van een goedlopend bedrijf dat je met ziel en zaligheid hebt opgebouwd. Je merkt aan jezelf dat je niet meer de passie en motivatie hebt die je vroeger wel had. Je bent rond de 50 en realiseert je dat je dit werk nog minimaal 15 jaar moet volhouden. Deze gedachten vormen een prima voedingsbodem voor een forse burn-out. Echter, als bedrijfseigenaar moet je altijd scherp blijven en kan en mag je al helemaal geen burn-out krijgen. Wat kun je doen om het tij de keren?

 
Je kunt de leiding en jouw takenpakket uit handen geven aan een geschikte medewerker of een externe kandidaat. Je blijft dus eigenaar, maar neemt afstand van het operationele proces en stort je op een nieuwe uitdaging. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Niet elke organisatie leent zich voor een dergelijke constructie en bovendien is het lastig en duur om een gelijkwaardige vervanger te vinden. Het is bovendien maar zeer de vraag of het je lukt om voldoende afstand te nemen en de benodigde focus kunt creëren voor je nieuwe project.

 
Je kunt je bedrijf verkopen. Ook dat is niet zonder risico. Zodra je je bedrijf in de etalage zet, heeft dit gevolgen voor de marktpositie (en dus marktwaarde). Intern zal dit ook onrust geven. Een stille verkoop is een mogelijkheid, maar geen garantie op succes. Als ondernemer heb je geen recht op een WW-uitkering, dus je moet je bedrijf succesvol verkopen om verzekerd te zijn van inkomen in een eventuele “werkloze” periode na de verkoop.

 
Je kunt er voor kiezen om gewoon door te gaan en de “tijd uit te zitten”. Dit hoeft niet bij iedereen te leiden tot een burn-out, maar je weet wel zeker dat er voor jou geen carrière in een nieuwe werkomgeving gaat komen. Wellicht laat je daarmee persoonlijke kwaliteiten en interesses onbenut.

 
Een geijkt HRM-advies is om te zoeken naar een nieuwe uitdaging. Ga in gesprek met een deskundige en probeer te achterhalen waar je nieuwe wensen, passies en kernkwaliteiten liggen. Echter, voor een bedrijfseigenaar is dat niet zo eenvoudig. Allereerst moet je bepalen met wie je je gevoelens bespreekbaar maakt. Intern is lastig, want je wilt voorkomen dat jouw twijfel onrust geeft bij het personeel. Je wilt je partner of vrienden er ook niet mee belasten. Als je de moed hebt om een externe deskundige in te schakelen, hoe en waar vind je dan de juiste persoon?

 
Ik ben ervaringsdeskundige want vier jaar geleden heb ik wel de keuze gemaakt om mijn bedrijf te verkopen. Samen met een compagnon had ik een goed lopend bedrijf in de publieke en private re-integratie. Door de veranderde wetgeving (Participatiewet) voorzagen we dat we niet meer de kwaliteit konden bieden die wij voor ogen hadden. Je kunt dat voor lief nemen, met alle frustraties van dien, of een streep trekken en stoppen. Dat laatste hebben we gedaan en het bedrijf in de etalage gezet. We waren op dat moment marktleider, hadden 36 medewerkers in vaste dienst en een orderportefeuille van 850 dossiers. We hebben deze risicovolle beslissing genomen, zonder dat we wisten wat de afloop zou zijn. Gelukkig kwam alles goed en na vier maanden hadden we ons bedrijf verkocht en een goede oplossing gevonden voor alle medewerkers en opdrachten. Uiteraard moet je er wat geluk bij hebben, maar nu kan ik zeggen dat de verkoop een goede keuze is geweest.

 
Ik heb sindsdien de luxe om me als project- en interimmanager, adviseur en ondernemer te richten op nieuwe en uitdagende projecten. Ik vind het nog dagelijks een verrijkende ervaring.
Een goede ondernemer durft verantwoorde risico’s te nemen en verandert op tijd. Het gaat wat ver om alle eigenaren te adviseren om hun bedrijf te verkopen. Het vroegtijdig stoppen met een onderneming lijkt nog een taboe, maar ik weet zeker dat deze vorm van mobiliteit voor sommige ondernemers een uitkomst zal zijn. Zit jij in een dergelijke situatie, maak het dan vroegtijdig bespreekbaar en zoek naar oplossingen. Alles beter dan een burn-out of een faillissement.

 
Neem contact met mij voor een persoonlijke en discrete afspraak of stel uw vraag via de Helpdesk voor Noordelijke Ondernemers (www.MeneerRegezma.nl).
U krijgt gratis, binnen 24 uur een reactie.